maandag 13 maart 2017

Verslag maandag 13 maart 2017
Vandaag eerste skidag!

Op gepaste wijze werd iedereen gewekt. De Italiaans-Duitse skileraars kwamen iedereen opwarmen! Een geluk dat er helmen zijn want het plafond werd zelfs geraakt! 
Een heerlijk ontbijtbuffet en tijd voor de prijzen: de properste kamer was die van Jarno, Falco en Nadjiri! Alles netjes in de kast. 

De slordigste kamer was die van Lihla en Hiba: kledij op een hoopje onder de tafel is niet opruimen! 

En Silke kreeg meneer Dino mee voor een nachtje. Zij vertrok met veel toeters en bellen zaterdagavond (aheum...) maar was zondag de hele dag opgewekt, vrolijk en enthousiast! Waarvoor de berglucht allemaal niet goed is!

Op naar de pistes! Zalig zonnig weer, iedereen mocht direct naar boven! De skimonitoren zijn Davy, Inneke en Leon! Er moet nog wat geoefend worden op het nemen van een lift. Hiba haar stok bleef hangen en Chloe vergat haar ski's van de steun te halen... maar alles bleef onder controle!'s Middags eten... maar waar zijn nu die frietjes juf? En we moesten toch eens geen groentjes eten? Blijkt dat de uitbaters van het bergrestaurant veranderd zijn, resultaat: keuze uit 2 lekkere maaltijden zonder frietjes en met groentjes! Maar het smaakt!


Nadien terug de piste op. Na een moeilijke ochtend voor sommigen vloog iedereen er vol goede moed weer in! De monitoren waren vol lof over de inzet! Fijn om te horen!
Na de ski trokken we naar het stadje Bruneck! Sorry mama's en papa's de centen zijn op! Of het voor een cadeautje of voor wat snoep of een ijsje was, zullen jullie later wel horen! 


 Weer eens lekker gegeten! De skimonitoren mochten mutsen uitdelen: Camille kreeg van Davy de muts: zij had het wat te moeilijk bij Davy maar heeft de hele voormiddag volgehouden!

Leon gaf de muts aan Lenny! Hij kan blijkbaar goed de meisjes intomen? Wel wel!

 En Inneke gaf de muts aan doorzetter Linda! Zij heeft al heel wat valpartijen achter de rug maar komt elke keer weer vlot recht! 


Alsof de dag nog niet vol genoeg zat, besloten we het legendarische kasteel van Sand In Taufers een bezoekje te brengen. We deden dit met een fameuze fakkeltocht! De legende van de prinses en de boerenzoon zullen nog een tijdje blijven nazinderen... Slaapwel iedereen of toch niet? 👻